BLACK FRIDAY er i gang! Opptil 60%
Gjør funn på alt du trenger til dine eventyr på årets største helgesalg!
 »

Privacy Policy

Datavernpolicy

Innledning


Outdoorexpertens datavernpolicy

Outdoorexperten AS (org. 917 221 421), nedenfor kalt Outdoorexperten, verner om beskyttelsen av dine individuelle rettigheter og dine personopplysninger. Outdoorexperten vil med denne datavernpolicy vise hvordan vi samler inn, benytter og gir ut videre og med dette sikkerstille at dine personopplysninger behandles i overenstemmelse med den nye personopplysningsloven. Outdoorexperten vil at du, som på noen måte er i kontakt med Outdoorexperten, alltid skal kjenne deg trygg.


Personopplysningsansvarlig

Outdoorexperten er personopplysningsansvarlig for Outdoorexpertens behandling av dine personopplysninger. Outdoorexperten er anvarlig for at slik behandling skjer i overenstemmelse med den gjeldende lovgivningen.


Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er all informasjon som direkte eller indirekte (m.a.o sammen med andre opplysninger) kan kobles til deg, f.eks navn, bilde, personnummer, IP-adresse, kjøpshistorikk m.fl


Hvilke personopplysninger håndterer vi om deg?

  • Navn
  • Identifikasjonsnummer (personnummer eller organisasjonsnummer)
  • Kundeid
  • Adresse
  • E-post
  • Telefonnummer
  • Betalingsopplysninger
  • IP-adresse og informasjon om din bruk av Outdoorexpertens webbside.
  • Kjøpshistorikk
  • Kredittkortsnummer behandles av Outdoorexperten men lagres ikke, denne informasjonen lagres kun av firma som bedriver kreditt- og betalingstjenester. 

Hvorfor behandler vi personopplysninger om deg?

Outdoorexperten behandler personopplysningene dine for å kunne:
  • Fullføre forpliktelse mot deg som kunde. M.a.o. levere bestilte varer eller tjenester, gi support/service.
  • Tilby rett leveringsalternativ. • Tilby deg ulike betalingsmåter. • Gi deg relevant informasjon og tilpasse tilbud og opplevelse på webbsiden, samt i annen korrespondanse som f.eks SMS og nyhetsbrev.
  • Forhindre bedrageri. • Følge den gjeldende loven, f.eks bokføringsloven. • Kontrollere alder ved kjøp. 
  • Ta fram statistikk med formål å kunne forbedre vårt tilbud til deg som kunde.
  • Besvare og håndtere reklamasjon- og garantisaker.
  • For å kunne kontakte deg og gi leveransebeskjed. 
  • For å kunne besvare spørsmålene dine via e-post eller kundeservice. 
  • For å kunne invitere deg til relevante event/evenemang. 

Når behandler vi personopplysningene dine?

Outdoorexperten samler inn og behandler personopplysninger om deg for at du skal kunne besøke websiden vår, kjøpe produkter eller tjenester og få de leverert, ta kontakt med kundeservice for å få service eller informasjon, reklamere eller benytte produktens garanti, samt få relevante tilbud.


Ved besøk på vår webside


Google Analytics

Outdoorexperten benytter Google Analytics på outdoorexperten.no. Google Analytics er en webanalysetjeneste fra Google Inc.(”Google”). Google Analytics benytter såkalte cookies, en cookie er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres i dataen din og gjør det mulig å undersøke websiden du har benyttet. Godkjenner du cookies når du benytter outdoorexperten.no kommer data som omhandler hvordan websiden benyttes samt IP-adressen overføres og lagres hos Google. Derimot anonymiserers Ip-adressen. Dataen benyttes deretter i rapporter for å blant annet kunne forbedre websiden.

Les mer om cookies på outdoorexperten.no Les mer om Google Analytics

Facebook

Outdoorexperten benytter pixler fra Facebook, eid av Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). Pixlene er plassert på outdoorexperten.no og kan benyttes for å analysere kjøpsflyten, forbedre målgruppesegmenteringen og få bedre informasjon om hvordan websiden benyttes. Facebook-pixelen sporer handlinger slik som besøk på ulike sider samt kjøp. Disse handlinger kan benyttes for å annonsere, finne nye målgrupper samt spore konverteringer fra annonser.

Mer informasjon finner du på følgende linker: Facebook pixelen: https://developers.facebook.com/docs/facebook-pixel/using-the-pixel Facebook privacy: https://www.facebook.com/about/privacy Les mer om cookies på outdoorexperten.no

Criteo

Outdoorexperten benytter Criteo for å skape relevante annonser til deg som tidligere har besøkt Outdoorexperten.no. Criteo behandler og lagrer pseudonymdata koblet til hvordan Outdoorexperten.no benyttes. Criteo benytter blant annet hash-algoritmer for å pseudonymisere opplysningene og se til at ingen direkte identifiserende informasjon lagres i vanlig form, f.eks. navn, etternavn eller e-postadresse. Criteo samler inn dataen fra outdoorexperten.no med hjelp av Cookies/pixler.

Les mer om cookies på outdoorexperten.no

Ved kjøp

Når du gjennomfører et kjøp på Outdoorexperten.no lagres personopplysninger for å kunne fullføre avtalen med deg som kunde. Godkjenner du kjøpet godkjenner du at vi minimum lagrer navn, adresse, e-post og telefonnummer. De opplysningene behøves for at Outdoorexperten skal kunne fullføre avtalen med deg som kunde. Ved samtykke kan ytterligere personopplysninger lagres.


Handelssystem og webside

For å oppfylle bokføringsloven og muliggjøre leveranse av varene dine lagres navn, adresse, e-post og telefonnummer i vårt handelssystem.

Qliro

Outdoorexperten benytter Qliro som leverandør av betalingsløsninger. Når du gjennomfører et kjøp, behandles og lagres nødvendige personopplysninger i overenstemmelse med loven. Outdoorexperten behandler kredittkortsnummeret men lagrer ikke kredittkortsopplysninger, denne informasjonen lagres kun av firma som bedriver kreditt- og betalingstjenester.


Logistikkpartnere

Ved kjøp velger du Outdoorexpertens leveransealternativ (PostNord, Budbee, Bring, Schenker, DHL). Avhengig av hvilket alternativ du velger lagres de personopplysningene som er nødvendige for å levere varen.


Før og etter kjøp


Nyhetsbrev

Når du registerer deg til vårt nyhetsbrev eller samtykker til å ta imot nyhetsinformasjonen sparer vi e-postadressen din. Den lagres til du avbestiller nyhetsbrevet, noe som du når som helst kan gjøre gjennom å klikke på linken ”Avregistrer” lengst ned i nyhetsbrevet. Har du tidligere handlet hos Outdoorexperten spares også navn, fødselsdata og kjøpshistorikk. Data benyttes for å kunne gi deg så relevante og interessante nyhetsbrev som mulig. Outdoorexperten benytter seg av verktøyet Rule for utsending av nyhetsbrev, ved samtykke til nyhetsbrev lagres personopplysningene hos Rule.


SMS

Ved samtykke og mottak av av nyhetsinformasjon lagres telefonnummeret ditt og benyttes deretter for å sende ut relevante tilbud og informasjon til deg via SMS. Du kan når som helst avregistere deg gjennom å følge instruksjonene i SMS-utsendelsen. Send da stoppordet til oppgitt nummer. Outdoorexperten benytter seg av verktøyet Joika for utsendelse av SMS. Ved samtykke lagres navn og telefonnummer hos Joika.

Juridisk grunn for håndteringen Vi håndterer dine personopplysninger med støtte i overholdelsen av avtaler når vi håndterer din ordre, med støtte i interesseavveie når vi har en legitim interesse for å benytte dine opplysninger til statistikk og for å markedsføre våre tjenester, sikkerstille betaling og forhindre bedragerier, samt med støtte i en juridisk skyldighet for håndtering av opt-out innstillinger.

Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?

Integriteten din er viktig for oss og derfor setter vi sikkerheten høyt i fokus. Personopplysninger som lagres hos Outdoorexperten beskyttes derfor gjennom autorisasjonsmanøvrering, brannvegg og kryptering.


Hvem gir vi ut personopplysningene dine til?

Personopplysninger deles ikke videre til 3:e part uten ditt samtykke. Mottagere som håndterer personopplysninger for Outdoorexpertens regning skal alltid inngå en såkalt personopplysningsbistandsavtale med oss til formål at vi skal kunne sikkerstille at dine opplysninger håndteres på en korrekt og sikker måte.


Hvor lenge sparer vi personopplysningene dine?

Vi sparer opplysningene dine så lenge de behøvs for det formål de ble samlet inn- og behandlet for eller så lenge som er nødvendig i forhold til lover og andre forfatninger. Dette betyr at avhengig av formålet så spares de i ulik lang tid. F.eks så krever bokføringsloven en lagringstid på 10 år. I øvrighet spares dine personopplysninger som du har gitt samtykke til så lenge du er kunde hos Outdoorexperten. Deretter slettes/anonymiseres all data. Du regnes som kunde hos oss innom reklamasjonsretten på de varer du har handlet, m.a.o normalt 3 år.


Om cookies

Cookies benyttes for å gi deg som besøker tilgang til ulike funksjoner samt levere en bedre og mer personlig opplevelse. En cookie er en liten informasjonskapsel/tekstfil som websiden du besøker kan spare på dataen din via din webleser. Cookies separeres gjennom tiden de spares og deres formål.

Her kan du lese mer om Outdoorexpertens cookies

Rettighetene dine i spørsmål om datavern

Du har visse rettigheter i overenstemmelse med personvernlovgivningen. Vil du benytte noen av rettighetene dine kan du kontakte oss ved hjelp av de nedenforstående kontaktopplysningene.


Tilgang til personopplysningene dine

Du kan nårsomhelst forlange å få tilgang til hvilke personopplysninger Outdoorexperten har lagret om deg.


Forlange rettelse

Du har rett til å få feilaktige opplysninger rettet.


Tilbakekallelse av samtykke

Du kan når som helst tilbakekalle ditt tidligere samtykke.


Forlange sletting

I forbindelse med eller etter at du har tilbakekalt samtykket ditt kan du deretter også forlange at sletting av opplysningene dine skal skje. Slettingen skjer da i den utstrekning som er mulig i forhold til gjeldende lovgivning.


Har du ytterligere spørsmål om vår datavernpolicy?

Har du spørsmål eller synspunkter som gjelder vår datavernpolicy er du velkommen til å kontakte kundeservice eller vår personvernombud (Data Protection Officer). Du når personvernombudet på dataprotectionofficer@outdoorexperten.se.

Fra en nysgjerrig idé, forventningsfull planlegging og ivrig reserch - til et eventyr fyllt av nye opplevelser og uforglemmelige minner. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner, en erfaren våghals eller en uhelbredelig livsnyter som bare lengter ut til naturen. Vi brenner for å hjelpe deg på rett spor før ditt neste store eventyr. Med høykvalitativt utstyr fra ledende varemerker, informative guider og engasjerte ansatte fins vi med deg hele veien fra start til din sluttdestinasjon. Hvordan ser ditt neste outdoor moment ut?

Betalingsmåte
Laster ned...
Laster ned...