25% på jakker & bukser
KODE: JP25
Se betingelser. »
Guider

Guider

Her har vi samlet guider og tips som er tenkt til og underlette valg av ulike produkter som telt, skor og sovsekker mm. Vi har også samlet kunnskap om hvordan du underholder dine produkter sånn at de holder lenge og funksjonen dermed består.

Hva skal man tenke på når man kjøper en treningsklokke? Hvilke funksjoner er viktigst?

Her finner du tips og viktig informasjon om hva du behøver tenke på når du skal kjøpe sovepose.

Hva skal du tenke på når du velger hva du skal ha på føttene når du går på tur? Når er fjellskor/støvler eller turskor passende? I denne guiden forklarer vi det du behøver og vite for og gjøre ett bra valg.

Her finner du tips og skopleie om hvordan du på beste måte forlenger livslengden og optimerer funksjonen på dine støvler/skor.

Her har vi samlet noen tips om tur og hærlige naturopplevelser i Sverige.

Vi guider deg i valget av turbukser slik at du kan finne den beste buksen for deg.

Her kan du lese om hva du bør tenke på når du kjøper din nye ryggsekk.

Her finner du viktige ting som du bør tenke på når du skal kjøpe ditt nye telt.

Pleie og rengjøringstips for din Muurikka.

Hvordan du kler deg i kulda – Lager på lager-prinsippet!

Hva skal man tenke på når man velger liggunderlag? I denne guiden forklarer vi forskjellen mellom noen av de vanligere variantene på markedet.

Klatring er en omfattende sport med mange ulike disipliner/former. For att du skal få en bedre oversikt over de vanligste disiplinene har vi sammenstillt denne guiden.

Tips for deg som allerede trener/løpetrener eller lurer på og begynne. Her finner du garantert noe interessant uansett om du er nybegynner eller om du har trent lenge.

Tips på hva du bør tenke på når du velger løpeskor.

En guide for hvordan du på beste måte skal vaske og opprettholde ulike plagg tillverket med/av Gore-Tex.

Tenker du på og kjøpe en kajakk? Gjennom og lese denne guiden kommer det til å bli lettere for deg å velge rett modell. Vi går til og med gjennom hvilket utstyr du kan behøve og gir forslag på pakkliste, mat og ett par gode råd om paddlingsteknik.

Laponia er det latinske navnet på Lappland. Området tok i 1996 opp på Unescos verdensarvliste da det anses for å oppfylle fem av de ulike kriteriene som verdensarvkommitén krever for og være med på listen.

Alle fjellstasjoner har til felles at de er anordnet ofte på fjerne plasser i vår fjellverden, ofte i nærheten av naturreservat og nasjonalparker. De ligger alle ved starten av eller langs med tur- eller skileder. Rent bomessig er fjellstasjonen en blanding av fjellhotell, pensjonat og vandrerhjem. Fjellstasjonens stillinger gjør de perfekte som start, delmål eller sluttsmål for din fjelltur på både sommeren og vinteren.

For og gjøre din tur komfortabel er det viktig og vite hvordan føttene skal forberedes og behandles under selve turen.

Skal du ut på vandring? Hvis du sjekker denne pakkelisten, kan du være sikker på at du ikke glemmer noe viktig.

Ser du etter et friluftskjøkken? Dette er en bra guide for deg som vil vite forskjellene mellom forskjellige modeller, brensel og utrykk.

Når du er på vandring, er det godt å vite hvor du er og hvor du skal, slik at du slipper å gå deg vill. I denne guiden forklarer vi grunnleggende bruk av kart og kompass slik at du kan orientere deg i naturen!

Er du usikker på hvilken skostørrelse du skal velge når du skal kjøpe støvler? Her kan du lære deg hvordan du enkelt måler føttene dine slik at du finner riktig skostørrelse for deg.

Vil du vite hvordan du best mulig tar vare på ullklærne dine? Ull er et naturlig material som skal vaskes og tørkes forsiktig, slik at plaggene beholder både formen og de varmende egenskapene. Her får du våre beste tips for at ullkærne dine skal få så lang levetid som mulig.

Med hjelp av det svenske varemerket Lundhags, som er skikkelige proffer på turskøyter, guider vi deg gjennom alt utstyr du bør ha peiling på før du legger ut på eventyr på isen. Her får du tips om blandt annet skøyter, sko, ispigger, isstaver, klær og skøyteryggsekker.

I samarbeid med Peak Performance har vi bedt guiden og lavineteknikeren Robert Ungh å teste den populære skijakken Vertical Jacket på et ekte skieventyr. Les anmeldelsen hans om hvordan skalljakkens egenskaper som slitestyrke, vanntetthet og pusteevne kommer til sin rett på forskjellige måter i løpet av en lang dag i skibakken.

Vår ambassadør Johan Sundberg har over 20 års erfaring fra høyalpine vandringer – og med sin lange erfaring og rike kunnskaper er han den rette personen å spørre om tips om klær og ryggsekker til vandring. Les Johans anmeldelser av det nyeste utstyret sitt!

Er du nysgjerrig på turskøyter, men lurer på hvor du skal begynne? Les denne guiden, så får du stålkontroll på hva slags sikkerhetsutstyr som kreves, hva du skal ha med deg i ryggsekken og hva som er viktig å huske på.

Pleier du å trene utendørs om sommeren og i helsestudio om vinteren – og vil du ha en forandring? Her får du Tove Alexanderssons beste tips om hvordan du får rutine på å trene utendørs hele året. Tro det eller ei, men med riktig taktikk, klær og utstyr, er det faktisk mulig å gjøre vintertreningen til en vane!

Med utgangspunkt i spørsmålet "Hvordan kan vi få det til å gå fortere?" skapte Jean-Luc och Nicolas en maksimalistisk trailrunsko som ble hånet av de etablerte løpesko-merkene, men som fort ble omfavnet av løpere over hele verden. I dag har selskapet flere populære modeller til både løping og trailrunning. I denne guiden går vi gjennom noen av dem for å hjelpe deg med å komme i gang når du skal velge dine neste Hoka One One-sko.

Et godt stormkjøkken gjør det både enkelt og gøy å lage mat ute i naturen. Stormkjøkkenet er en viktig del av utstyret på lengre vandreturer og på turer i skog og mark der du ikke kan eller vil gjøre opp ild. Her gir vi deg noen av våre beste tips på friluftskjøkken til det neste eventyret ditt.

Når du skal på eventyr i villmarken er teltet boligen din som beskytter mot vær og vind. En mer koselig og magisk måte å oppleve naturen på er vanskelig å finne! Hva bør man være oppmerksom på når man skal tilbringe natten under stjernene? I denne guiden går vi gjennom hvordan du finner en god plass å slå opp teltet på, slik at du har så gode forutsetninger som mulig for å oppleve et magisk eventyr i naturen.

Det finnes massevis av beskyttelse mot mygg på markedet, alt fra tradisjonelle myggmiddel, myggnett og mygghatter til portable myggbeskyttelser og myggklær. I denne guiden går vi gjennom fordeler og ulemper med forskjellige typer av myggbeskyttelser, slik at du kan slippe myggbitt når du er ute på eventyr.

Hvilke deler av utstyret ditt skal du satse litt ekstra på for å få en fin vandreopplevelse? Vi spurte våre eksperter Johan Sundberg og Gina Johansen, som både er erfarne eventyrere. Her kan du lese hvordan de rangerer det viktigste utstyret når du skal ut å vandre.

Når du skal ut og vandre er det mye å tenke på når det gjelder klær, utstyr og planlegging, særlig hvis du skal ut på en lengre tur. I denne artikkelen svarer Gina Johansen på spørsmål om hva slags utstyr som kan være til ekstra hjelp ute på tur og hvordan du kan planlegge ruten din, slik at du får en fin vandreopplevelse.

Lurer du på hvordan du kan forberede deg til en vandring så godt som mulig? Eller hva slags utstyr som kan være bra å ha med seg på turen?Johan Sundberg svarer og guider deg til en endra bedre vandreopplevelse! Med over 20 års erfaring som høyalpin trekking-guide har han mange gode tips både når det gjelder planlegging og utstyr.

Fra en nysgjerrig idé, forventningsfull planlegging og ivrig reserch - til et eventyr fyllt av nye opplevelser og uforglemmelige minner. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner, en erfaren våghals eller en uhelbredelig livsnyter som bare lengter ut til naturen. Vi brenner for å hjelpe deg på rett spor før ditt neste store eventyr. Med høykvalitativt utstyr fra ledende varemerker, informative guider og engasjerte ansatte fins vi med deg hele veien fra start til din sluttdestinasjon. Hvordan ser ditt neste outdoor moment ut?

Laster ned...
Laster ned...