Norge

Eventyret venter! 20% på vandringsutstyr | Utforsk her

Tilbake
Startside  Vandring  Soveposer & Tilbehør  Soveposer  Helsport Spitsbergen X-Trem

Helsport Spitsbergen X-Trem

20% på vandring
Helsport Spitsbergen X-Trem
Beskrivelse

Beskrivelse

Helsport har lang erfaring med å designe utstyr for ekstreme forhold, men har tidligere manglet sovepose som kan tåle de samme tøffe miljøene som teltene deres gjør. Med Helsport Spitsbergen X-Trem har de endelig lyktes – takket være doble soveposer og en kombinasjon av både dun og syntetisk isolasjon som sammen gir en komfort-temperatur på -32 °C. Den indre sekken har dunisolasjon som gir soveposen den varmen og komforten som kreves ved skikkelig lave temperaturer, med ekstra dun rundt føttene og i hetten som gir ekstra beskyttelse til disse utsatte kroppsdelene. På grunn av konstruksjonen med kombinerte vertikale og horisontale inndelinger, har den indre soveposen også maksimal varmeevne fordi isolasjonen ikke beveger på seg, samtidig som den har god ventilasjon gjennom doble glidelåser.

Den innerste soveposen passer perfekt om du trenger å varme deg, men fortsatt vil ha armene frie til å lese eller spise, siden glidelåsene i sidene gjør det mulig å lage hull som du kan stikke armene dine gjennom. Den innerste soveposen har også god og isolerende beskyttelse over glidelåsene, en innvendig varmekrage, en romslig brystlomme inne i soveposen, samt snor rundt hetten som kan trekkes godt til når det er skikkelig kaldt.

Den ytre soveposen er på sin side isolert med resirkulert, syntetisk isolasjonsmateriale som tåler fuktigheten som kan oppstå ved kaldt vær. Når vi sover mister kroppen mye fuktighet, slik at vi ofte fryser oppi soveposen ved skikkelig lave temperaturer fordi fuktigheten ikke rekker å fordampe. Med syntetisk isolasjon skjer dette fortsatt, men i motsetning til dun vil den syntetiske isolasjonen tørke raskere og fuktigheten vil ikke påvirke de varmende egenskapene i like stor grad. For å maksimere varmeeffektiviteten har isolasjonen også en overlappende konstruksjon der man bruker fiberstykker lagt hver sin vei, som i tillegg gir bedre bevegelsesfrihet i soveposen. Glidelåsen på soveposen er plassert på midten, og ikke på den samme siden som den indre soveposen, noe som gir enda mer varme. Den ytre posen har også en isolerende varmeklaff over glidelåsen for å unngå at den fryser av pusten man puster ut om natten, og en romslig lomme for oppbevaring av verdisakene dine.

Soveposene er designet for å passe sammen uten at isolasjonen – og dermed varmeeffektiviteten – komprimeres. Den følger også Helsports "Long Fit"-passform med ekstra bredde for at du skal kunne ha muligheten til å bytte klær mens du fortsatt sitter inne i soveposen, samtidig som det reduserer muligheten for at kuldepunkter oppstår. Begge soveposene er dessuten laget av høykvalitets Pertex-materiale med C6 WR-behandling, og har samme myke innside, selv om den ytre posen har et mer slitesterkt og vannavvisende stoff på utsiden. Den ytre soveposen kan også brukes over andre soveposer eller alene, men vil ikke kunne tåle de samme ekstreme forholdene som de to soveposene gjør sammen.

Vi anbefaler at du først stenger glidelåsen på den ytterste soveposen, fordi dette blir vanskeligere å gjøre etter at den første er stengt. Glidelåsen på den innerste soveposen kan også brukes som ventilasjon hvis du blir for varm om natten.

Teknisk spesifikasjon:

Indre sovepose:
Vekt: 1,51 kg
Materiale: Pertex
Isolasjon: 750 FP 90/10 gåsedun, 861 g
Kroppslengde/-bredde: 195/85 cm
Grensetemperatur: -25°C
Testet i henhold til EN 13537

Ytre sovepose: 
Vekt: 1,56 kg
Materiale: Pertex
Isolasjon: Thermolite T3 Ecomade, 861 g
Kroppslengde/-bredde: 200/90 cm
Grensetemperatur: -11°C
Testet i henhold til EN 13537

Begge soveposene sammen:
Komforttemperatur: -32°C
Grensetemperatur: -45°C
Ekstremtemperatur: -70°C
Se mer... Se mindre...
Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Artikkelnummer1200019775
EAN-kode7029981046671
VaremerkeHelsport
BruksområdeVandring
MålgruppeDame, Herre, Unisex
Sesonger1-sesong
SesongHøst, Sommer, Vinter, Vår
IsolasjonstypeDun, Syntet
Omtaler
Også tagget i:
 • Dame
 • Herre
 • Høst
 • Sommer
 • Unisex
 • Vandring
 • Vinter
 • Vår

Lignende produkter

Nyhet
Patagonia M's Houdini Jkt
1 103,08 kr 1 093,88 kr
Delbetal fra 112 kr/mnd
 • M
 • Nouveau Green
20% på vandring
-20%
Mammut Sphere Down Winter
6 430 kr 5 144 kr
Delbetal fra 163 kr/mnd
 • 180L
 • Dark Indigo
20% på vandring
-25%
Mammut Protect Down Bag -18C
5 939 kr 4 449 kr
Delbetal fra 267 kr/mnd
20% på vandring
-20%
Mammut Women's Perform Fiber Bag -10C
3 069 kr 2 455 kr
Delbetal fra 175 kr/mnd
-40%
Black Diamond Quickdraw Carbon Probe 240
1 129 kr 677 kr
Delbetal fra 93 kr/mnd
-20%
Icebreaker Men 125 Zoneknit Leggings
985,05 kr 788 kr
Delbetal fra 98 kr/mnd
-20%
Nalgene Bottle, 1 L WM
220 kr 176 kr
 • Grey
 • Seafoam

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
Norge
Meny