VINTERFERIESALG - opp til 60% rabatt!
Gjør funn her >>
 »
Kavat

Kavat

Kavat betyr morsk og modig. Dette er gode egenskaper både for en person og for et foretak. Kavat ble grunnlagt allerede i 1945 av Ragnar Karlsson, som etter 20 år på C.A Jonssons Skofabrik bestemte seg for å starte opp på egenhånd. Navnet ble Ymer. Foretaket fokuserte ikke bare på barnesko, men hadde en bredere kundegruppe. På 70-tallet tok sønnen Bengt over. Han begynte å produsere sko under det nye merkenavnet Kavat, sammen med sin kone Birgitta. Da Ragnar startet det som skulle bli Kavat, var retningen tydelig. Det skulle være kvalitetssko og ingenting annet. Dette mottoet har blitt værende i firmaet, og i dag er de svært grundige med alt fra design til funksjon, bærekraftighet og råvarer. Kavat utfordrer den utpregede bruk-og kast-mentaliteten.

I 2008 ble de første skoene miljømerket under EU Ecolabel, og det var den fine barneskoen deres Edsbro som ble tildelt denne utmerkelsen. Siden den gang har over 50 skomodeller fått sertifikatet fra EU Ecolabel, og flere skal det bli! Dette er en ny miljømerking som er kjent i hele Europa. Videre er det den offisielle miljømerkingen for EU. Gjennom EU Ecolabel kan man få hjelp med å identifisere produkter og tjenester som har redusert miljøpåvirkning gjennom hele produksjonskjeden, fra begynnelse til ferdig produkt.

Siden Kavat er grundige med hele prosessen fra idé til ferdig produkt, kan man stole på at materialet som brukes i skoene er av aller høyeste kvalitet, og at materialet har gått gjennom mange tester før de blir tatt i bruk. Deres Kavat XC (Cross Country) Leather er laget i Europa, og dette skinnet er både vedlikeholdsfritt, slitesterkt og vannavstøtende. Siden membranen på utsiden er inntakt, trenger man verken å smøre inn eller impregnere skoene fra Kavat, noe som gjør hverdagen lettere. Kavat EP (Eco Performance) Leather lages også i Europa, er kromfritt og har vannavstøtende egenskaper. Har man sko med dette materialet, er det nødvendig at man rengjør skoene og smører de inn med Kavat Eco Vax etter at de har tørket.

Kavat produserer de fleste skoene sine på sin egen fabrikk i Bosnia, noe som betyr at de har kontroll over hele produksjonen. Fabrikken er ISO-sertifisert 9001 og 14001. Enkelte av skomodellene produseres imidlertid i Sverige og hos eksterne samarbeidspartnere. Modellene som produseres i Sverige er Postiljonen og Konstapeln.

Fra en nysgjerrig idé, forventningsfull planlegging og ivrig reserch - til et eventyr fyllt av nye opplevelser og uforglemmelige minner. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner, en erfaren våghals eller en uhelbredelig livsnyter som bare lengter ut til naturen. Vi brenner for å hjelpe deg på rett spor før ditt neste store eventyr. Med høykvalitativt utstyr fra ledende varemerker, informative guider og engasjerte ansatte fins vi med deg hele veien fra start til din sluttdestinasjon. Hvordan ser ditt neste outdoor moment ut?

Laster ned...
Laster ned...