Oakley

Avdeling:

Farge:

Produsent:

Størrelse:

Størrelse - Luer og hjelmer:

Sortering:

Produkter pr side:

Oakley

James Jannard er mannen bak denne populære merkevaren som har blitt synonym med ski- og solbriller av høy kvalitet. Oakley ble grunnlagt i 1975, og det første produktet som kommer på markedet var motorsykkelhåndtak. Virksomheten utgikk fra grunnleggerens garasje, og salget skjedde i sammenheng med motorcrosskonkurranser. Selv om foretaket per i dag er mest kjent for solbrillene sine, var det først i 1980 det første paret ble produsert! Før lagde de en rekke produkter for motorsyklister. Materialvalget, som brukes i solbrillene den dag i dag, var Unobtanium, noe grunnleggeren også tok patent på.

Skibriller fra Oakley er i dag et vanlig syn for alle sportsinteresserte. Reisen har imidlertid vært kronglete siden børsintroduksjonen i 1995. Noen år etter introduksjonen, ervervet Oakley firmaet Iacon Inc, som tilhørte detaljhandelen innen solbriller. Dette var den første av en rekke trekk i virksomheten, og kanskje en av de viktigste faktorene bak markedsgjennombruddet. Da Oakley ble kjøpt opp av Luxottica i 2007, hadde grunnleggeren 63% av aksjene i selskapet. Oakley havnet raskt på et nytt marked som en del av Luxottica, sammen med blant annet Ray Ban. Siden den gang har firmaets posisjon vært stabil, og produkter fra Oakley er velkjente langt utenfor den opprinnelige kretsen.

Kvalitet og nye oppdagelser på materialfronten var noe av startskuddet for virksomheten, og de har beholdt fokuset. Produktene gjennomgår grundige tester for å kunne leve opp til de nye kundegruppene. I dag brukes produkter fra Oakley blant annet av det amerikanske militæret og politiet. Den store suksessen innen brilller har ikke hindret selskapet i å begi seg inn på andre arenaer, og i dag har man et sortiment som overgår de best kjente artiklene. For å finne skibriller som tåler tøff bruk og tøffe omgivelser, er Oakley et navn å ta med i regnestykket!

Populære varemerker

Laster ned...