Musto

Musto

Musto er et klesforetak fra England som ble grunnlagt i 1965 av Keith Musto, en olympisk seiler og ingeniør. Musto selger først og fremst klær for seiling, hestesport og jakt, men også klær for en aktiv livsstil utendørs.

Keith Musto ble født i England. Han begynte å seile som 15-åring, og avanserte gjennom forskjellige konkurranser til olympisk nivå. I 1964 vant han sølv i sommer-OL i Tokyo. I tillegg til sin lidenskap for seiling, utdannet Musto seg til ingeniør og grunnla merkevaren Musto Clothing. Klesmerket Musto utviklet klær for seiling, men omfattet også en bredere produksjon.

Keith Musto hadde seilet ofte og lenge i klær som var laget av bomull eller flanell. At man ble gjennomvåt med det samme var noe de fleste lærte seg å akseptere, men Keith Musto så et problem som krevde en løsning. I 1979 utviklet Musto klær med et trelagssystem for seilere, som hjalp seilere med å holde seg varme og tørre. Resultatet ble en stor suksess! Keith Musto hans foretak fikk blant annet i oppdrag å utstyre livbåter for Royal National Lifeboat Institution.

Foretaket Musto har tatt på seg en aktiv rolle når det gjelder å sponse sportseliten innen seiling. De har blant annet vært sponsor for den britiske seileren Ellen MacArthur. De har også sponset forskjellige seilteam, som Pete Goss og hans besetning på båten "Spirit of Mystery". Musto er dessuten en stor sponsor for konkurransen Musto Performance Skiff. I 2010 fikk Musto oppmerksomhet av dronning Elizabeth II og av prins Philip, Hertug av Edinburgh. Musto fikk priser for sin innsats og utvikling av den britiske klesindustrien. Merkevaren har blitt et selvsagt klesmerke for profesjonelle seilere og friluftsmennesker fra hele verden.

Materialet som brukes er svært slitesterkt, med gode pusteegenskaper og med en utviklet vann- og vindtetthet. Musto lager også ryggsekker som er perfekte å ha med i båten, da det er sekker av den tøffere sorten som tåler både vind og vann. Ryggsekkene til Musto er også ergonomisk designet, gode å bære og praktiske med sine mange lommer og polstret rom til laptop.

Laster ned...