400 NOK ekstra rabatt ved kjøp over 2000 NOK* | Kode: 400off
*Gjelder ikke produkter merket “Ekskludert vare, Mountain Equipment, Härkila, Tacx, Wahoo, Lumonite, LedX, Leatherman, Norrøna, Tentipi, Thule, Real, elektronikk, sykler & kajakk. Trekkes fra nåværende pris. Gyldig til 2.2.2023.
 »
Mora of Sweden

Mora of Sweden

Mora of Sweden har en brokete historie i produksjon av kniver i Mora. Dette er på mange måter en svensk tradisjon, og adskillige morakniver finnes rundt om i skandinaviske hus og leiligheter. Ordene ”Mora” og ”kniv” satt sammen er ensbetydende med kvalitet for mange og en forsikring om et ordentlig produkt.

Historien om Mora of Sweden begynner i Östnor i Sverige. En by nord for Mora allerede så tidlig som i 1891. En mann ved navn Frost-Erik Ersson bega seg hjem til Östnor etter noen år som skogsarbeider i Nordamerika og startet opp Frosts Knivfabrik. Noen år senere, i 1912, ble Eriksson & Mattsons Knivfabrik grunnlagt av Krån-Johan Eriksson og Lok-Anders Mattsson. Denne bedriften kom senere til å utvikles til KJ Eriksson Ab. Mora of Sweden i sin tur kom til å bli dannet i 2005 gjennom en sammenslåing av Frosts Knivfabrik og KJ Eriksson. I dag går firmaet under navnet Morakniv AB og har gjort det siden januar 2016.

Det var rundt 1920-1930-årene som det typiske røde skaftet vi kjenner i dag, kom til å se dagens lys. Når er dette et kjennetegn for knivene fra Östnor. Årsaken til at man valgte å skape nettopp røde skaft, var at de ville gi skaftet et eksklusivt utseende ved å forsøke å etterlikne mahogni. Da fikk de den røde nyansen ved å først beise og deretter klarlakkere skaftet. Dette røde skaftet var både praktisk og så stilig ut.

Plasthåndtaket kom inn i bildet rundt 1950-1960, og de knivene som ble produsert med plastskaft ble kalt scoutkniv. Da man anså plast for å være et spennende fremtidsmateriale med høy status, havnet de eldre modellene med røde skaft lenger ned på ønskelistene. Plasten skulle vise seg å være et materiale som ble værende og i 1970-1980 skapte selskapet det som i dag blir sett på som en kniv med kultstatus, ”The Wilderness Blade”, som både har skaft og slire av plast.

Mora of Sweden har fått utnevnelsen til Kongelig Hoffleverandør av det svenske kongehuset og de bærer sitt navn med stolthet. De knivene som produseres i Östnor bygger på ordentlig gammelt og pålitelig håndverk, og kvalitetsstempelet kommer både fra vanlige mennesker verden over og fra den svenske kongefamilien. Å kunne legge til Kongelig Hoffleverandør på sin liste over hva man har oppnådd er et viktig kvalitetsstempel for svenske bedrifter, og med dette stempelet kan de stolt levere sine produkter.

Fra en nysgjerrig idé, forventningsfull planlegging og ivrig reserch - til et eventyr fyllt av nye opplevelser og uforglemmelige minner. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner, en erfaren våghals eller en uhelbredelig livsnyter som bare lengter ut til naturen. Vi brenner for å hjelpe deg på rett spor før ditt neste store eventyr. Med høykvalitativt utstyr fra ledende varemerker, informative guider og engasjerte ansatte fins vi med deg hele veien fra start til din sluttdestinasjon. Hvordan ser ditt neste outdoor moment ut?

Laster ned...
Laster ned...