VAREMERKEROptimus
Optimus

Sortering:

Produkter pr side:

  • 1
  • 2
  • Viser side 1 av 2

Optimus

Optimus er et klassisk varemerke fra Sverige som ble grunnlagt 1899 i Stockholm. Produksjonen bestod i utgangspunktet av blåselamper og stormkjøkken. Selv i dag er foretakets feltkjøkken noen av de mest verdsatte på markedet og selges i hele verden. Siden 2007 har Optimus inngått i Katadyn Group, Sveits, som har hovedfokus på utstyr assosiert med friluftsliv. I flere år har denne gruppen forsynt eventyrere, hjelpeorganisasjoner og militære med riktig utstyr.

Helt siden starten har Optimus gjort matlagning enklere for alle friluftsfantaster. Vil man ha med seg et pålitelig stormkjøkken er Optimus produkter det gitte valget. Når Optimus kom ut med sin første modell var de utfordrere til Primus og Svea. Produktene ble produsert på Kungsholmen i Stockholm, men allerede i 1908 flyttet virksomheten til lokaler i Upplands Väsby. Her skulle produksjonen fortsette helt frem til moderne tid og i 1983 flyttet Optimus videre til Småland. I årene som har gått har Optimus kjøpt den tidligere konkurrenten Primus, 1962, og fikk også da selge stormkjøkken under Sveas navn. De tidligere modellene brukte parafin. Dette er noe som i de moderne kjøkken har blitt byttet ut med en rekke brenseltyper. Ulike typer gass, diesel, bensin og flydrivstoff er noen av de mange typer drivstoff som kan brukes i samme stormkjøkken!

Produktene fra Optimus har alltid hatt et rykte for å holde god kvalitet. Å investere i et Optimuskjøkken er for mange en garanti for å kunne koke vann og varme mat uansett vær. Tidlig forsikret man seg om at modellene var lette å bruke. Dette i kombinasjon med høy kvalitet etablerte Optimus som en kvalitetsprodusent av stormkjøkken for både fritidsturgåere og eventyrere.

Laster ned...