VAREMERKERHelly Hansen
Helly Hansen

Sortering:

Produkter pr side:

  • 1
  • 2
  • 3
  • Viser side 1 av 3

Helly Hansen

Helly Hansen er et i den lange rekken av norske høykvalitetsmerker for friluftsaktiviteter. Varemerket Helly Hansen ble grunnlagt allerede i 1877 av Helly Juell Hansen og hans kone Maren Margarethe. Etter mange år som kaptein til sjøs, gikk Helly i land og begynte produksjonen av oljehyrer og andre plagg ment til å fungere til sjøs. Markedet hadde ventet på disse produktene og salget gikk raskt! Bare i løpet av de første 5 virksomhetsårene hadde Helly Hansen solgt 10 000 plagg. De store salgstallene kom antakelig også av at de allerede etter 2 år begynte med eksport. Dette etter en utmerkelse ved Paris Expo.

I lys av den lange erfaringen med marine utfordringer, anstrengte paret Hansen seg for å utvikle nye materialer og forbedre tilbudet. De har i dag mange fremgangsrike konsepter bak seg, noe som har resultert i store forandringer både for produsenter og forbrukere. Et interessant faktum er at fleece som materiale i fôr allerede begynte å bli brukt i 1961. Siden denne første innlemmelsen i produksjonen har materialet blitt raffinert til å bli hva det er i dag.

Varemerket er godt kjent for de fleste, og det er en favoritt når det kommer til varme klær. Samtlige plagg fra dette varemerket har god funksjon og en rekke positive egenskaper. Derfor har de blitt vanlige yrkesklær både for marine selskaper og landbasert virksomhet. Fram til 2009 var hovedkontoret i Moss, Norge, hvor historien begynte for Helly Hansen. I dag er Oslo selskapets bosted. Eierskapet har i de seneste årene skiftet etter et salg til Investcorp i 1997. I 2006 tilegnet Altor Equity Partners seg varemerket.

Da Helly Hansen driver sin forskningsvirksomhet der værforholdene er som tøffest, kan man være sikker på at de ferdige produktene også hører til blant de mest solide, slitesterke og motstandsdyktige på markedet. Både ekspedisjoner til Nordpolen og til Mount Everest har vært utstyrt med klær fra denne norske tekstilkjempen.

Laster ned...